Acupuncturist Olga den Haan in Hoofddorp

Ik ben Olga den Haan en ik ben gepassioneerd over acupunctuur. Na het afronden van mijn opleiding bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai, en het behalen van een diploma in Westerse Medische Basiskennis, ben ik mijn eigen praktijk begonnen in Hoofddorp.

Bij mij in de praktijk draait het allemaal om helder denken en een gezonde geest. Het is als het verre uitzicht dat je hebt wanneer je geest helder is, maar ook als je een twinkeling in je ogen hebt als je gezond en gelukkig bent.

Saskia over haar ervaring met mij:
“Olga staat echt klaar voor je, iets wat ik vaak miste bij anderen. De behandeling maakt dat je je gezien en gehoord voelt. Vanuit een veilige sfeer ontstaan inzichten waar je zelf niet opkomt. Hierdoor kun je weer verder. Heel fijn.“

Laten we eens een kijkje nemen in mijn benadering: een van mijn favoriete acupunctuurpunten is Nier 8, ook wel bekend als “Jiao xin” of “Samenkomst van vertrouwen”. Dit punt heeft traditioneel geholpen bij problemen zoals onregelmatige menstruatie, hernia’s en constipatie. Maar het doet nog veel meer. Het helpt ook wanneer vertrouwen is geschonden – of het nu vertrouwen in jezelf, anderen of de wereld om je heen is. Vooral als dat vertrouwen heeft geleid tot angst. Bij Jiao Xin verenigen we mensen en delen we vertrouwen, oprechtheid en waarheid. Dit punt stroomt als water, beweegt mee en zorgt voor vitaliteit. Het is een plek waar we onze innerlijke wijsheid en ons vertrouwen versterken.

Wat me echt fascineert aan de Chinese geneeskunde, is hoe ze lichaam en geest naadloos in elkaar laat overlopen. We zijn niet alleen ons lichaam; onze ziel en emoties hebben ook invloed op hoe we ons voelen, elke dag weer. Ik begrijp uit eigen ervaring hoe gezondheidsklachten je leven kunnen beïnvloeden, en ik weet ook hoe geweldig het voelt als die klachten verdwijnen en je je weer compleet voelt.

Ik ben hier om mensen te helpen vooruit te komen en hun welzijn te verbeteren. Als dit als muziek in je oren klinkt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Je bent meer dan welkom! Samen kunnen we werken aan een gezonde geest en een heldere toekomst.